Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

áPR

15

0 hozzászólás

PC-re köthetjük hamarosan az Oculus Quest 2-t

Ráadásul vezeték nélkül, így a PC-s VR-játékainkat is elérhetjük a headseten.

 

Az Oculus Quest 2 egyik legnagyobb vonzereje, hogy kábelek nélkül lehet élvezni a virtuális valóságot, mivel a tartalmak a headset saját tárhelyére telepítve futnak rajta külső forrás nélkül. Ám sokan szeretnék, hogy a PC-s VR-játékaikat is elérjék, erre eddig csak körülményesen volt lehetőség.

 

Hamarosan azonban fontos frissítés érkezik a headsethez egy új funkcióval, amely az Air Link nevet kapta. Ennek lényege, hogy az Oculus Quest 2-t vezeték nélkül lehet majd csatlakoztatni a PC-hez, így elérhetővé válnak rajta a PC-s VR-játékok is.
 


A technológia még nem túl kiforrott, de már elég stabil ahhoz, hogy a felhasználók számára is elérhető legyen. A megoldás a wi-fi hálózatra épül, ezen keresztül tud majd kapcsolódni a PC és a headset. A fejlesztők ígérete szerint így a VR-játékokat 120Hz-es képfrissítéssel játszhatjuk majd a headseten.

 

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor érkezik meg a frissítés, de a tervek szerint valamikor április folyamán számíthatnak rá a felhasználók. Ezt követően manuálisan kell majd beállítani az egyelőre béta állapotban lévő új funkciót. A frissítéssel egyébként az Infinite Office alkalmazást is új funkciókkal bővítik ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!