Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

23

0 hozzászólás

Már elérhető a Nokia 8.3 5G

Ez az első 5G-képes Nokia okostelefon, amely más specifikációiban sem szégyenkezhet.

 

A Nokia elég komoly lemaradással nézett szembe az okostelefonok piacán, amikor néhány évvel ezelőtt újra megpróbálkozott a betöréssel. Mostanra e lemaradásnak a nagy részét képes volt ledolgozni, de még mindig nem versenghet az igazán nagyokkal. Mégis, most újabb fontos lépést tettek előre: megérkezett az első 5G-képes Nokia okostelefon.

 

A Nokia 8.3 5G-t még tavasszal jelentették be, de csak a napokban landolt a boltok polcain. A készülék lelke egy Qualcomm Snapdragon 765G SoC, amely mellé Adreno 620 grafikus chip és változat szerint 6 vagy 8 GB memória társul. Fedélzeti tárhelyből előbbi mellé 64, utóbbi mellé 128 GB jut, de ez microSDXC kártyával tovább bővíthető.
 


A méretes, 6,81 hüvelykes IPS LCD kijelző felbontása 1080*2400 pixel, ennek a bal felső sarkába vágták bele a 24 megapixeles szelfikamerát. A hátlapon egy négylencsés rendszer dolgozik: a főkamera 64 megapixel, az ultraszéles 12 megapixel, a mélységérzékelő és a makrófotó kamerák 2-2 megapixelesek.

 

Az eszközt egy 18W-os gyorstöltéssel megtámogatott 4500 mAh-s akkumulátor tartja életben. Mindezért nagyjából 630 eurót kell kicsengetni, ami átszámolva 230 000 forint környékére jön ki. Ez egy 5G-s készülékért nem is számít kimondottan magas árfekvésnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!