Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

OKT

21

0 hozzászólás

Évekig működnek egy elemmel a Cherry új perifériái

Az egér-billentyűzet kombó a Gentix Desktop nevet viseli.

 

A Cherry még nem feltétlenül tartozik a periféria-piac legnagyobb márkái közé, de öles léptekkel lohol az élmezőny nyomában. Pedig a márka már több, mint fél évszázada létezik, és a ’70-es évek óta gyárt billentyűzeteket. Csak épp kisebb a marketing a termékeik körül.

 

A gyártó most egy új, kifejezetten irodai használatra szánt egér-billentyűzet párossal rukkolt elő, amely ideális választás lehet sokak számára. A Gentix Desktop nem csak korrekt árazásával, de más tulajdonságaival is felhívhatja magára a figyelmet. A csomag ugyanis mindössze 45 euróért (~16 500 forint) megvásárolható, a benne található egér és billentyűzet pedig vezeték nélkül kapcsolódik a számítógéphez.
 


Mivel nem egy mechanikus billentyűzetről van szó (irodai használatra nincs is rá szükség), a hagyományos, gumiharangos technológia lapul a billentyűsapkák alatt. A szokásos kiosztáson felül multimédia-vezérlők és további extra billentyűk is helyet kaptak a visszafogott, de azért mutatós eszközön. Ezek segítségével gyorsan elérhetjük a böngészőt vagy a levelezőprogramot, sőt, még a gép zárolását is.

 

Az egéren sem bonyolítottak túl semmit, a szokásos, ma már alapnak számító billentyűket (két fő és két oldalsó extra), valamint a görgőt találjuk. Az érzékelő 1000-2000 DPI között állítható, ami irodai használatra szintén bőven elegendő opció.
 


Mivel mindkét eszköz vezeték nélkül csatlakozik a számítógéphez, az áramellátást elemről oldották meg. Ám hála az alacsony energiahasználatnak, a gyártó állítása szerint az egér és a billentyűzet is kibírja akár három évig is, mielőtt elemcserére kényszerülnénk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!