Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

AUG

04

0 hozzászólás

Csak korlátozottan lesznek jók a PS4 perifériái a PS5-höz

Használhatjuk majd a DualShock 4 kontrollert, de nem minden játékhoz.


A Sony végre újabb információkkal szolgált az elvileg év végén debütáló PlayStation 5 kapcsán. Az új konzolgeneráció egyik nagy húzóereje a visszafelé kompatibilitás lehet, amelyről a Sony és a Microsoft is egészen másképp gondolkozik. A Sony viszont a jelen generáció perifériáiról sem feledkezik meg.

 

Az egyik legfontosabb természetesen a kontroller. E tekintetben a PlayStation 5 újdonságot hoz, mivel a DualSense kontroller csak nyomokban emlékeztet elődeire. És nem csak kinézetében, de tudásában is jelentősen eltér majd a most használt DualShock 4-től. Éppen ezért utóbbi bár használható lesz PS5-ön is, de kizárólag a PS4-es játékokhoz. Az ok egyszerű: a Sony azt szeretné, ha az új játékok maximálisan kihasználnák a PS5-ben és a DualSense kontrollerben lapuló lehetőségeket.
 


Ugyanakkor a több játékvezérlő, mint a kormányok, vagy joystickok minden gond nélkül működni fognak az új konzollal is. A Sony saját korábbbi vagy a külsős gyártók (USB-s vagy jackes) fejhallgatóit is támogatni fogja a PS5, de természetesen a tökéletes térhangzást (ami a konzol egyik nagy erőssége lehet) csak az új headsettel fogjuk megkapni. A PlayStation VR-hoz köthető kiegészítőket sem kell majd a kukába dobni. A PSVR mellett a PlayStation Move és az ahhoz beszerezhető PlayStation Aim vezérlők is működni fognak, ahogy a VR-hoz elengedhetetlen PlayStation Camera is. Igaz, utóbbihoz szükség lesz egy átalakítóra, amit a Sony állítólag ingyen ad majd a PSVR-tulajoknak.

 

Azt sajnos továbbra sem tudni, hogy a PlayStation 5 mikor és mennyiért kerül majd a boltokba. De mivel rohamosan közeledik az ősz, lassan kénytelen lesz a Sony is lerántani a leplet ezekről az infókról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!