Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

17

0 hozzászólás

PlayStation 4 még készül, Xbox One már nem

A Sony az előző generációs konzollal töltené ki a piaci űrt, a Microsoft viszont már egy éve leállt a gyártással.

 

Érdekes helyzet állt elő a játékkonzolok piacán az elmúlt években. Részben a koronavírus-járvány okozta chiphiánynak és disztribúciós problémáknak, részben pedig a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően bő egy évvel a premier után sem könnyű PlayStation 5-höz jutni. A Sony ezért most átstrukturálta a gyártási folyamatokat.

 

A Sony eredeti tervei szerint a PlayStation 4 gyártását 2021 végén leállították volna. Ám látva a piaci helyzetet, miszerint még ma is a gyártósorokról legördülő PlayStation 5-öknek szinte azonnal van is gazdája, így továbbra is igen nagy a várakozási idő a vásárlók számára, meggondolta magát. A legújabb hírek szerint egy évvel kitolták a gyártási időt, így jelen állás szerint 2022 végéig még készülnek új PlayStation 4 modellek.
 


A Sony azt várja a lépéstől, hogy enyhíteni tud a piacon tapasztalható hiányon. A PlayStation 4 sokkal egyszerűbb konstrukció mint a PlayStation 5, így nem csak olcsóbb, de sokkal egyszerűbb is a gyártása. Éppen ezért a partnerekkel szembeni tárgyalópozíciót is erősíteni tudja vele a Sony.

 

Érdekesség, hogy a közvetlen rivális Microsoft egészen másképp gondolkozik. Ők már 2020 végén, vagyis alig pár héttel az Xbox Series X/S megjelenése után le is állították az Xbox One modellek gyártását. Ezzel is extra gyártási kapacitást szabadítottak fel az új generáció számára. Ez pedig azt jelenti, hogy a jelenleg még a boltokban megtalálható Xbox One modellek már a kifutó készlet darabjai, vagyis idővel végleg el fognak tűnni a boltok polcairól és már csak használtan lehet majd hozzájuk jutni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!