Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

NOV

16

0 hozzászólás

Nem zökkenőmentes a PlayStation 5 és az Xbox Series X nyitánya sem

A tengerentúlon már mindkét konzol elérhető, már ki is derült néhány kisebb-nagyobb hiba.

 

Előbb a Microsoft, majd a Sony új generációs konzolja is landolt a boltok polcain múlt héten, immár a világ számos országában elérhető az Xbox Series X és a PlayStation 5 egyaránt. Utóbbi nálunk csak november 19-én fog debütálni. Amellett, hogy az első kritikák szerint mindkét konzol fantasztikus teljesítményre képes, már az első hibajelenségek is felütötték a fejüket mindkét oldalon.

 

Haladva a kronológiával, előbb az Xbox Series X kapcsán érkeztek aggasztó hírek. Az egyik első ilyenről azonban szerencsére hamar kiderült, hogy csak rémhírkeltés és nincs igazságtartalmuk. Ezek a (videós) beszámolók arról szóltak, hogy az Xbox Series X-ből bekapcsolás után dőlni kezd a füst és fura szagot is árasztanak. Végül kiderült, hogy a rémhírkeltők csak elektromos cigarettával idézték elő a látványos, de szerencsére nem valós jelenséget.
 


Az viszont sajnos már többeknél valóban előfordult, hogy a konzol bekapcsolás után fura kattogó hangot hallatott. Ez az optikai meghajtó hibájára enged következtetni, amire egyre többen panaszkodnak. Emellett mind az Xbox Series X, mind a kistestvére, az Xbox Series S hajlamos a nagyon komoly melegedésre, ami akár összeomláshoz is vezethet. A Microsoft tisztában van e hibajelenségekkel, és valószínűleg már dolgoznak a megoldásukon.

 

Sajnos a PlayStation 5 háza táján sincs minden rendben, de egyelőre inkább csak szoftveres problémákról érkeznek hírek. Ezek szerint a letöltésekkel akadt gondja többeknek is. A letölteni kívánt játékok vagy alkalmazások egészen a letöltés utolsó 1-2 százalékáig minden gond nélkül lejöttek. Ám itt megszakadt a ciklus és nem is fejeződött be sokaknál. Ami még nagyobb gond, hogy az újra letöltés sem oldja meg a gondot, sőt, a rendszer úgy érzékeli, hogy már teljesen lejött az adott program. Az egyetlen megoldás a konzol gyári állapotra való visszaállítása, de arról is érkeztek hírek, hogy a jelenség ezt követően is előfordult.
 


Remélhetőleg mind a Microsoft, mind a Sony komolyan veszi a beérkező hibajelentéseket, és mihamarabb megoldást talál a problémákra. A szoftveres gondokat egy-egy firmware-frissítéssel viszonylag könnyen és gyorsan orvosolni lehet, ám egy komolyabb, egész szériát érintő hardveres hiba esetén akár egy visszahívást sem lehet teljesen kizárni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!