Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

26

0 hozzászólás

A Kuruzslók elnyerte a “Mensa Társasjátékverseny győztese 2019” címet!

A díjat a magyarországi IQ-szervezet, a Mensa HungarIQa ítéli oda minden évben, tehát mostantól okosjátékként szeretjük a Kuruzslókat.


A Kuruzslók Quedlinburgban egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik elismerést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a merj és nyerj és a pakli építés mechanizmusokra.

 
A kevesebb néha több.
Évente egyszer Quedlinburg városa 9 napos vásárt tart. Az ország legjobb csodadoktorai és kuruzslói gyűlnek össze egy helyen, hogy bemutassák gyógyító tudományukat és gyógyitalaikat. Büdös, izzadó lábak, honvágy, csuklás és szerelmi betegség - mindenre van gyógymódjuk. Minden sarlatán saját gyógyitalt főz.

A gyógyitalok elkészítéséhez a játékosok összetevőket húznak a saját zsákjukból, amíg úgy nem gondolják, hogy a tökéletes gyógyital elkészült. De csak óvatoson: picivel több ezekből a speciális összetevőkből, és az egész edény felrobbanhat!
Szóval meg kell találni a megfelelő időt a megálláshoz, mielőtt túl késő lenne, és talán egy kisebb adagot kell elsőre készíteni, hogy a nyereségből értékesebb összetevőket kereshessenek később. Így a játékos zsákja fokozatosan töltődik fel egyre értékesebb, hasznosabb összetevőkkel, és így a következő bájital még értékesebb lehet.
 
A Quedlinburg-i vásár zajában, a kiváncsiskodók forgatagában, a különböző pultok mögött egy-egy üst körül, megannyi különös alak dolgozik nagy-nagy műgonddal. Ezek a kuruzslók a világ minden tájáról érkeztek, s most lehetőségük nyílt, hogy megmutassák, melyikük a legkiválóbb gyógyital készítő! "Egy kicsi ebből, egy kicsi abból, ó nem is, inkább amabból" – így pásztáznak a kezük körül lévő hozzávalók küzül. Csakhogy, ha egy hozzávalóból egy csipetnyi jobbá teszi a főzetet, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy kettőtől, háromtól, négytől egyenesen fenomenális lesz, sőt...

A játék célja, hogy minél több pontot gyűjtsünk a rendelkezésre álló 9 forduló alatt, különböző kotyvalékok, főzetek elkészítése közben. Ahhoz, hogy a varázsitalod sikeres legyen különböző hozzávalókat kell beszerezned, illetve azokkal kísérletezned. Aminek persze meg van a maga kockázata...

Megkísérted a szerencsédet?
A Kuruzslók Quedlinburgban a jó taktikázás mellett bizony némi szerencsére is szükséged lesz, viszont itt kerül képbe, hogy mennyire vagy hajlandó kockázatokat vállalni? Kipróbálod az adott hozzávalót egy lehetséges nagyobb pontmennyiségért vagy inkább megállsz az adott körben, amivel bár kevesebb pontod lesz, de az legalább biztosan – hiszen nem robban fel az üstöd.

A nemzetközi szinten is igen népszerű Kuruzslók az alábbi díjak büszke birtokosa:
  1. Kennerspiel des Jahres (Az év gémerjátéka)
  2. Golden Geek
  3. Magyar Társasjátékdíj Fődíj
  4. Mensa Társasjátékverseny győztese 2019
  5. The American Tabletop Awards
Az idei Mensa-díjazottak teljes listája:
  1. Családi kategória: Kuruzslók Quedlinburgban és Atlantica
  2. Haladó kategória: Hadara
  3. Logikai kategória: Remény hadművelet

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Megjelent a Diablo IV
Megjelenés 
2023 jún 07.
Megjelent a Diablo IV

A Blizzard új játékára évek óta vártak a rajongók, hatalmas az érdeklődés.

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!