Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

NOV

18

0 hozzászólás

Mégsem lesz szuperolcsó Xbox-stick

A Microsoft pontosan azért kaszálta el a Keystone projektet, mert nem lehetne szuperolcsó.

 

A Microsoft folyamatosan dolgozik azon, hogy minél több piacon jelen legyen, beleértve a videojátékok, játékkonzolok és játékstreaming piacát is. E téren természetesen az Xbox Series X/S az aktuális csúcs a cégnél, viszont korábban bejelentettek egy olyan projektet is, amely sokak számára lehetett volna nagyon vonzó opció.

 

Ez volt a Project Keystone, amelyről azért beszélek múltidőben, mert a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy törölték a projektet. A lényeg egy apró és főleg nagyon olcsó eszköz lett volna, lényegében egy stick, amelyet a TV-re lehetett volna csatlakoztatni.

Mivel nagyon komoly hardvert ilyen méretben nem lehetett volna prezentálni, ezért az eszköz kifejezetten a felhő alapú játékszolgáltatásra, vagyis a streamingre helyezte volna a hangsúlyt. A prototípus kilenc hónap alatt el is készült, de végül a Microsoft októberben – akkor még ideiglenesen - leállította a fejlesztést egy Samsung TV-kre készült alkalmazás miatt.


Mostanra pedig hivatalossá vált, hogy az egészből mégsem lesz semmi, végleg törölték a projektet. A háttérben pedig pontosan az áll, ami a legvonzóbbá tehette volna az egészet: az ára. Ha az eszköz mellé kontrollert is adtak volna, akkor az árazása már nagyon közel esett volna az Xbox Series S árához, ez pedig minimálisra csökkentette volna az eszköz létjogosultságát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!