Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

NOV

19

0 hozzászólás

Megérkezett a PlayStation 5

Mától Európában, így hazánkban is megjelent a Sony új konzolja.

 

A tengerentúlon és még számos Ázsiai országban már egy héttel ezelőtt megérkezett a PlayStation 5, a Sony legújabb játékkonzolja. Európában és így hazánkban azonban egészen máig kellett várni a premierre. Mától viszont – elvileg – nálunk is kapható az újdonság.

 

A PlayStation 5 sok tekintetben megújul a 2013-ban debütált elődhöz, a PlayStation 4-hez képest. Ez egyaránt érvényes a hardverre, a kontrollerre és a konzol megjelenésére is. A Sony először készített olyan PlayStationt, amely nem egy, hanem két színt is kapott: feketét és fehéret is. Ez érvényes az új kontrollerre, a DualSense-re is.
 


Természetesen a hardver is összehasonlíthatatlanul modernebb és erősebb lett. A konzol egy nyolcmagos Zen 2 CPU-ra épül, amely mellé 16 GB GDDR6 memória párosul. A grafikus vezérlő számítási kapacitása 10,28 teraflops, ami nagyjából ötszöröse a PS4 képességeinek. Az egyik legfontosabb fejlesztés mégis az egyedi tervezésű SSD beépítése, amely rendkívül rövid töltési időket eredményez.

 

Az új kontroller is sokak kedvence lehet. A DualSense két nagyon fontos fejlesztéssel bír. Egyfelől a rezgőtechnológiát teljesen lecserélték, immár sokkal precízebb és változatosabb, finomabb rezdülésekre is képes, így sokkal jobban visszaadja a képernyőn történő eseményeket. Másfelől lecserélték a két ravaszbillentyű (L2-R2) mechanikáját is. Az új adaptív billentyűk eltérő ellenállást képesek kifejteni, így imitálva mondjuk egy íj felhúzását vagy egy fegyver elsütését.
 


A PlayStation 5 több ígéretes exkluzív játékkal együtt érkezett meg. Ezek közül is a Spider-Man: Miles Morales és a megújult Demon’s Souls lehet a legérdekesebb a rajongók számára. De elérhető a konzolra számos PlayStation 4 játék is, köszönhetően a visszafelé kompatibilitásnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!