Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

SZEPT

24

0 hozzászólás

Megérkezett a Civilization VI újabb kiegészítője

A New Frontier évad keretein belül mától elérhető a harmadik bővítőcsomag, benne a gallokkal és a bizánciakkal.


A Firaxis jelenleg a Civilization VI New Frontier évadán dolgozik. Ez tulajdonképpen egy 2021 márciusáig tartó időszakot jelent, amely során fokozatosan új népekkel, vezetőkkel, játékmódokkal és játékelemekkel bővítik ki a stratégiai játékot. Eddig két ilyen bővítőcsomag érkezett, bennük a maya, a kolumbiai és az etióp népekkel.

 

Mától viszont elérhető a harmadik bővítőcsomag, amely ismét két új népet ad a játék egyébként is bőséges kínálatához. A két új nép a gallok és a bizánciak, akiket Ambiorix és II. Basil vezet. Természetesen e két nép és vezetőik is rendelkeznek saját képességekkel, tulajdonságokkal, kerületekkel és egységekkel.
 


A gallok a kultúra terjesztésére gyúrnak, ezt a célt szolgálja a Hallstatt Culture képesség, amely a bányákhoz kapcsolódik. A King of the Eburones minden nem megépített nem civil egység után növeli a nép kultúráját, illetve bizonyos katonai egységeknek extra támadóerőt ad. A gallok saját egysége a Warriort helyettesítő, azoknál valamivel drágább, de cserébe sokkal erősebb Gaesatae. Egyedi kerülete pedig az Oppidum, amely az ipari zóna olcsóbb változata.
 


A bizánciak viszont a hitet terjesztik. A Taxis képességük révén minden megszentelt város után minden katonai egység extra támadóerőt kap. Ha elveszítünk egy ilyen egységet, a környéken terjedni kezd a hitünk. A nép császári képessége a Porphyrogénnetos, amely a lovas egységeket ruházza fel extra támadóerővel bizonyos városi célpontok ellen. A bizánciak két egyedi egységet is kapnak: a Dromon a vízi Quadrireme helyettese, amelynél nagyobb a hatótávja és erősebb is. A Tagma pedig a lovagokat váltja ki, amelynél erősebb is és növeli a közeli szövetségesek hitét. A bizánciak egyedi kerülete a Hippodrome, amely a szórakoztatóközpontot váltja ki.

 

Az új kiegészítő ma csak PC-re érkezett meg, arról nincs hír, hogy a játék konzolos változatai mikor kaphatják meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!