Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

NOV

17

0 hozzászólás

Már PC-n is használható a DualSense

Az Xbox Series X kontrollerre mellett immár a PlayStation 5 újdonsága is használható a Steamen.

 

Sok-sok éven keresztül, ha valaki PC-n szeretett volna kontrollerrel játszani, annak vagy a Microsoft saját Xbox-kontrollerét vagy egy külső gyártó valószínűleg kevésbé profi megoldását kellett választania. Sajnos a Sony sokáig nem állt kötélnek, így a DualShock 4 kontroller is csak nagy nehézségek árán, bizonytalan működésű emulátorokkal volt működésre bírható.

 

Szerencsére végül a Sony is beadta a derekát és pár éve már hivatalosan is támogatják a PC-t. És ez nem változik a konzolos generációváltással sem. Mint ismert a PlayStation 5 mellé egy vadonatúj kontroller, a DualSense érkezik, amely gyökeresen megváltozik az elődökhöz képest.
 


A legfrissebb hírek szerint az újdonság már most is működik a Steamen, mindössze a megfelelő helyen a béta programra kell jelentkezni. Sajnos egyelőre csak korlátozottan érhetők el a kontroller funkciói, az igazi újdonságok és egyedi vonások le vannak tiltva. Ilyen a rezgőmotorok és az adaptív billentyűk használata, valamint az érintőfelület is.

 

Remélhetőleg idővel ezeket is ki lehet majd használni PC-n is, de addig is egy prémium minőségű kontrollert kap az, aki ezt választja majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!