Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JúL

27

0 hozzászólás

Korlátozzák a Steam Deck teljesítményét, de ez nem véletlen

Sokan felkapták a fejüket a hírre és nem értik a miértet, pedig valójában roppant egyszerű.

 

A Valve néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy ez év végén új hordozható játékkonzolt dobnak piacra. Ez lesz a Steam Deck, amely a nevéből már sejthető módon egy hordozható Steam játékgép lesz, amelyen a szolgáltatás összes játéka futtatható lesz. Ugyanakkor sok egyelőre a kérdés és a kételkedő is.

 

A Valve egyelőre különösebben nem részletezte, hogy pontosan milyen hardverrel szerelik fel az eszközt. Azt tudni lehet, hogy a 7 hüvelyes érintőképernyő felbontása 1280*800 pixel lesz, ami egyrészt ekkora mérethez képest még megfelelő, másrészt okkal döntöttek mellette a tervezés során. A készülék lelke egy egyedileg átalakított AMD Zen 2 SoC, amely mellé 16 GB memória és egy RDNA 2 grafikus vezérlő társul. A három tervezett modell között a legnagyobb különbség a fedélzeti tárhelyben rejlik, ez ugyanis 64, 256 vagy 512 GB lehet.
 


A Steam Deck kapcsán az is kiderült, hogy a tervezők 30 fps korlátot építenek be. Ez első hallásra elég sok játékosnál kiverte a biztosítékot, mivel manapság már a 60 fps is kezd kevésnek érződni, profi játékosok pedig 144 vagy akár 200 fps körüli értékeket véloznak meg. Ugyanakkor a Valve részéről Pierre-Loup Griffais elárulta, hogy a 30 fps limit nem véletlen.

 

Nem arról van szó, hogy a konzol nem bírna ennél többet is kisajtolni magából, hanem arról, hogy ezzel szeretnék a készülék üzemidejét javítani. Állítása szerint a korlátozott fps számmal elérhető, hogy egy Portal 2 szintű játékkal egy huzamban akár hat órán át is lehessen játszani. Emellett hozzátette, hogy egyelőre nem találtak olyan játékot a Steam kínálatában, amivel a Steam Deck ne bírkózott volna meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!