Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

11

0 hozzászólás

Kifejezetten ipari és üzleti felhasználásra készült a Lenovo ThinkReality A3

Az AR-szemüveg a néhány évvel ezelőtt megjelent, de nem túl kiforrott ThinkReality A6 sokkal praktikusabbnak ígérkező utódja.

 

A VR, vagyis a virtuális valóság nem csak a szórakoztatóiparban jelenthet majd a jövőben alternatív megoldásokat, de az üzleti életben, a tudományos kutatások terén vagy épp az iparban is. Ugyanez igaz az AR-re, vagyis a kiterjesztett valóság eszközökre is. Utóbbiak táborát gyarapíthatja idén a Lenovo újdonsága, a ThinkReality A3.
 


A Lenovo néhány évvel ezelőtt jelentkezett az egyik első AR-headsetével, a ThinkReality A6-tal, ám az még egy kiforratlan, nehézkesen használható eszköz volt. Egyfelől nehéz is volt, ezért külön fejpántot igényelt a viselése, másfelől külső egység is tartozott hozzá. Ezzel szemben az idei CES alkalmából bemutatott ThinkReality A3 már egy sokkal használhatóbb megoldásnak ígérkezik.
 


Az eszköz lelke egy kifejezetten AR és VR eszközökhöz tervezett Qualcomm Snapdragon XR1 SoC, amely lehetővé tette, hogy jelentősen zsugorítsanak a hardveren főleg tömeg tekintetében. Így elhagyhatták a külső egységet is, és a ThinkReality A3 már valóban egy hétköznapi szemüvegre emlékeztet egy robosztus headset helyett.
 

A szemüveg két lencséje egy-egy FullHD felbontású kijelzőt tartalmaz, amelyek félig átlátszók. Ezek segítségével különböző paneleket, kijelzőket pakolhatunk a látótér meghatározott pontjaira, amelyek helyzetét akár rögzíthetjük is. A szemüvegben egy 8 megapixeles kamera is helyet kapott, amely a környezet feltérképezésére szolgál.

 

Mivel a Lenovo az eszközt kifejezetten ipari és üzleti felhasználásra szánja, így várhatóan nem is fog kereskedelmi forgalomba kerülni. Aki mégis szeretne ilyet használni a munkája során, annak a gyártóval kell felvennie a kapcsolatot, de leghamarabb akkor is csak valamikor nyáron kaphatja kézhez a terméket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!