Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáRC

20

0 hozzászólás

Kiderültek az Xbox Series X pontos technikai paraméterei

A Microsoft felfedte az év végére várható új konzol részletes leírását.


Bár a koronavírus-járvány lassan mindent felülír, azért sok cég még tartja magát és igyekszik ugyanúgy élni az életét, ahogy normális időkben is tenné. Ilyen a Microsoft is, amely a minap felfedte az Xbox Series X pontos és részletes technikai paramétereit.

 

Az új konzol egy állított hasábhoz fog hasonlítani, amelynek méretei 15,1*15,1*30,1 cm lesz. Ez jelentősen eltér az előző generációktól megszokott lapos, téglatest alakú kialakítástól. A belső tartalom pedig összehasonlíthatatlanul erősebb lesz bármilyen más ma ismert játékkonzolénál.
 


Az Xbox Series X-be egy nyolcmagos, egyedileg áttervezett Zen2 processzor teljesít majd szolgálatot, amely 3,8 GHz-en ketyeg majd. Az ehhez kapcsolódó GPU egy egyedileg áttervezett RDNA 2 lesz, amely 52 számítási egységet használ, ezek 1,825 GHz-en dolgoznak majd, és összesen 12 teraflops számítási kapacitással bírnak. Memóriából 16 GB GDDR6 kerül a konzolba, amelyből 10 GB 560 GB/s sebességen, 6 GB pedig 336 GB/s sebességen dolgozik majd. Tárhelyből egy egyedileg áttervezett 1 TB-os NVMe SSD kap helyet, amely nyersen 2,4 GB/s, tömörítve pedig 4,8 GB/s adatátviteli sebességre lesz képes. Az optikai meghajtó az előzetes pletykákkal ellentétben nem marad ki, egy 4K UHD Blu-ray fejegység kap helyet a konzolban.

 

A konzolból természetesen nem hiányzik majd a wifi, a bluetooth sem, lesz három darab USB 3.2 Gen 1 csatlakozó és egy Hdmi 2.1 csatlakozó is. Mivel az új konzolgeneráció már nem támogatja a Kinectet, így az ehhez kapcsolódó csatlakozók és funkciók már nem szerepelnek a kínálatban.
 


Az eredeti tervek szerint az Xbox Series X valamikor ez év vége felé kerülne a boltok polcaira. A Microsoft egyelőre nem jelezte, hogy a koronavírus hatással lehet-e erre a célkitűzésre. Ahogy azt sem lehet még tudni, hogy hivatalosan milyen árcédulával kerülhet a boltok polcaira a bivalyerős új konzol.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!