Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

21

0 hozzászólás

Két új gamer billentyűzet az MSI-tól

Bemutatkozott a Vigor GK71 Sonic és a Vigor GK50 Low Profile.

 

Az MSI két vadonatúj billentyűzetet mutatott be a napokban, amelyekkel egyaránt a játékosokat céloznák meg a piacon. Így mindkettő természetesen a Vigor termékcsaládot fogja gyarapítani. De mit tud a Vigor GK71 Sonic és mit a Vigor GK50 Low Profile?
 


A Vigor GK71 Sonic, ahogy azt a neve is sugallja, az MSI saját tervezésű Sonic Red kapcsolóit kapta. Ezek lineáris leütést kínálnak 35 g-s aktualizációs erővel, 4 mm-es teljes úttal és ezen belül 1,9 mm-es aktualizációs ponttal. A gyártó 70 millió leütésre vállal garanciát. A billentyűzetet ezen belül a jelenleg elérhető legkönnyebb lineáris mechanikus billentyűzetként hirdetik, mindössze 854 grammot nyom. A billentyűzetről nem hiányzik az RGB-világítás sem, illetve a jobb felső sarokban dedikált multimédia gombokat is találunk. A billentyűsapkák érdekes kialakítást kaptak, ugyanis az alsó részük átlátszó, csak a sapka tetejét színezték be. A billentyűzet a szokásos funkciókat kínálja, emellett három beprogramozott profilt tárolni is képes.

 

A Vigor GK50 Low Profile neve szintén utal a billentyűzet egyik fő tulajdonságára. Nevezetesen arra, hogy ebben alacsony profilú billentyűsapkákat találunk, amivel a piac egy jóval szűkebb rétegét tudják megcélozni. A billentyűk alatt Kailh kapcsolók dolgoznak, amelyek az alacsony profil miatt csak 3mm-es teljes úton járnak és az aktualizációs pont is 1,5 mm-en van. A billentyűzet legmagasabb pontján is alig 46 mm magas, kialakítása pedig kényelmes kéztartást eredményez. Kapunk billentyűnként programozható RGB-világítást, de a megjelenésen rengeteget dobnak a különleges billentyűsapkák is. Ezek nem a szokásos négyzet formát adják, hanem sarkaikon picit le vannak vágva, így tulajdonképpen nyolcszög alakúak.
 


Az MSI a GK71 Sonic billentyűzetért nagyjából 120 dolláros árat vár el, míg a GK50 Low Profile valamivel olcsóbban, 85 dolláros ajánlott fogyasztói áron szerezhető be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!