Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáRC

02

0 hozzászólás

Két típussal bővült a TCL hazai TV-kínálata

Az egyelőre nem túl elterjedt márka két olcsóbb, de tudásában nem rossz készülékkel gyarapítja a hazai termékpalettáját.

 

A TCL egyelőre még nem versenyezhet a TV-piac legnagyobbjaival, mint a Samsung, az LG, a Sony vagy a Philips. De egyelőre nem is ez a kínai gyártó elsődleges célja, mint inkább egyre jobban megvetni a lábát a nyugati piacon is. Ennek egyik új lépése, hogy két új készülékkel bővítette a kínálatát.
 


A két újdonság a C71 és a C81, amelyek több méretben is elérhetők. Míg a C71 50, 55 és 65 hüvelykes méretben vásárolható meg, addig a C81 egy szinttel feljebb lép: 55, 60 és 65 hüvelykben érhető el. Mindkét készülék 4K-s QLED panellel rendelkezik, amely természetesen megbirkózik a HDR tartalmakkal is. A panel csak 60 Hz-es képfrissítéssel bír, vagyis az új generációs konzolokhoz nem a legjobb választást jelentik az újdonságok.

 

Mindkét modell a RealTek RTD2851 SoC-re épül, amely mellé 2 GB memória és 16 GB fedélzeti tárolóhely is társul. A készülékek az Android TV rendszert használják, vagyis letölthető applikációból nem lesz hiány. A méretbeli különbségeken túl az egyetlen számottevő eltérés a két modell között a hangrendszernél keresendő. Míg a C71 csak két 10W-os hangszórót kapott, addig a C81 esetében ezt megtoldották egy 15W-os mélynyomóval is. Utóbbi esetében a hangrendszert az Onkyo szállítja.
 


A TCL a C71 55 hüvelykes változatáért nagyjából 210 ezer forintot kér el, míg a C81 ugyanekkor modelljéért 250 ezer forint körül kell fizetni. De persze ennél jóval magasabb árakkal is lehet találkozni a piacon. Ezzel ha nem is a legolcsóbb kategóriába esnek, de találunk náluk jóval drágább készülékeket is a boltokban hasonló tudással.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!