Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

20

0 hozzászólás

Két egeret is szabadon engedett a Razer

A gyártó két már bevált egerét gyúrta át kissé, hogy újra eladhatóak legyenek.


A nagy márkáknál bevett szokás, hogy egy termékpalettán belül egy bizonyos terméket nem egyszer dobnak piacra, hanem néhány évente frissített verziók formájában akár többször is. Ezt teszi idén a Razer is, amely nemrégiben mutatta be két korábban már bizonyított egerével, a DeathAdderrel és a Basiliskkel.

 

A DeathAdder legelső generációja még 2006-ban mutatkozott be, majd az évek során szépen jöttek belőle az újabb és újabb kiadások, néha bizonyos videojátékokhoz kötve. Ezzel szemben a Basilisk „csak” 2017-ben mutatkozott be. A DeathAdder és a Basilisk is idén kapja meg legújabb változatát, amelyet ezúttal egyszerűen csak V2 névvel illettek a mérnökök.
 


A DeathAdder V2-t – amelynek elődeiből 10 millió talált már gazdára – új optikai érzékelővel szerelték fel. A Focus+ technológia 20 000 DPI-s felbontásnak felel meg, amely az ígéretek szerin 99,6%-os pontosságot eredményez, ezt mesterséges intelligenciával is megtámogatták a még magasabb precizitás jegyében. A mikrokapcsolók is optikai elven működnek, amelyek a Razer saját fejlesztései (szemben a közvetlen előd Omron kapcsolóival), ezek 70 millió kattintásig garantáltan hibátlanul működnek. Az egéren 8 programozható billentyűt találunk, a design pedig a rég megszokott karcsúsított, két oldalon gumírozott bevonattal. A kialakítás valamivel vékonyabb lett, így az egér könnyebb elődeinél.
 


A Basilisk V2 a 11 programozható billentyű mellett a állítható ellenállású görgőjével is felhívhatja magára a figyelmet. Ilyesmivel már a Logitech egereiben is találkozhattunk, ahol vagy szakaszos, vagy szabadon futó (lendkerekes) megoldás közül választhatunk. A két fokozat között itt az egér alján található kapcsolóval válthatunk. Ebben is a Razer saját optikai kapcsolói kaptak helyet, az optikai érzékelő pedig ugyanaz, mint a DeathAdder V2 esetében.

 

A Razer DeathAdder V2 a gyártó oldalán 69,99 dollárért vásárolható meg, míg a Basilisk V2 valamivel drágább, 79,99 dollár.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!