Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

11

0 hozzászólás

Hordozható játékkonzolt villantott a Lenovo

Az eszköz PC-alapokon nyugszik, de sok elemében a Nintendo Switchre hajaz. Kérdés, a prototípusból valaha is lesz-e sorozatgyártás.

 

Jelenleg a Nintendo uralja a hordozható játékkonzolok piacát, mivel tulajdonképpen néhány kisebb próbálkozást leszámítva egyszerűen nincs érdemi konkurenciájuk. Hacsak az okostelefonokat nem vesszük ide, mint játékplatformot. Ugyanakkor egyre több gyártó látja meg a fantáziát ebben a piacban, talán éppen a kevés szereplő miatt. Most a Lenovo mutatott be a CES alkalmából egy ígéretesnek tűnő eszközt.

 

A konzol a LaVie Mini nevet kapta a keresztségben, és tulajdonképpen egy hordozható mini számítógép, ami kifejezetten játékra van kihegyezve. Az eszköz alapját egy Intel Core i7 processzor adja, amely mellé 16 GB memória, az Intel Iris XE grafikus vezérlője, valamint 256 GB-os SSD társul. A konzol 8 hüvelykes érintőképernyőjének felbontása 1920*1200 pixel.
 


A LaVie Mini nem csak megjelenésében, de működésében is emlékeztet a Nintendo Switchre. A konzol két oldalán lecsatolható kontrollereket találunk, amelyek nélkül is lehet használni az eszközt. Emellett van hozzá dokkoló is, illetve egy mozdulattal csatlakoztatható a TV-hez is. De akár laptopként is használható.

 

Azt nem lehet egyelőre tudni, hogy csak egy technológiai szárnypróbálgatásról vagy konkrét piacra lépési szándékról van-e szó. A LaVie Mini egyelőre csak prototípusként létezik, és most még nem is lehet megmondani, hogy valaha is piacra kerülhet-e ebben vagy valamilyen más formában. Ahogy azt sem, hogy lenne-e rá igény egyáltalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!