Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

23

0 hozzászólás

Gamer monitorok az AOC-től és az MSI-től

Előbbi kettő, utóbbi három újdonságot mutatott be nemrégiben.


Idén is egy seregnyi újdonság bemutatásával indult az év, hiszen a CES-en mindenki ott volt, aki élt és mozgott. És aki ott volt, az vitt magával valamilyen érdekes újdonságot, amit a tervek szerint idén piacra is dobnak. Monitorokból is volt kínálat bőven. Az AOC és az MSI viszont csak most mutatták be új, gamereknek szánt monitorjaikat, előbbi kettőt, utóbbi hármat is.
 


Az AOC a CQ27G2U és a C27G2U-val villantott. Valójában két szinte teljesen megegyező termékről van szó, ám ahogy azt a kódnevük is sejteti, egyikük ívelt kijelzővel rendelkezik. Egyébként a technikai paraméterek valóban megegyeznek. Így mindkét monitor 27 hüvelykes képátlóval rendelkezik, felbontásuk pedig 2560*1440 pixel. A megjelenítésért VA-panel felelős, amely 250 nites fényerőre képes. A sebességgel sincs gond, hiszen 144Hz-es képfrissítésről beszélhetünk, amely mellé AMD FreeSync támogatás is jár. Mindkét monitort forgathatjuk függőleges, vagyis pivot pozícióba is. Csatlakozóból négy USB 3.0, két HDMI (az egyiken 1.4-es, a másikon 2.0-s), valamint egy 1.2-es DisplayPort került a hátlapra. Mindkét monitor valamikor februárban kerülhet a boltok polcaira.

 

Az MSI ezzel szemben három termékről is lerántotta a leplet: Optix MAG161, Optix MAG161V és Optix MAG272. A trióból az első két darab jóval kisebb a mai átlagos monitoroknál, de ez nem véletlen: kifejezetten a hordozhatóságot tartották szem előtt a mérnökök. A MAG161 15,6 hüvelykes képátlóval és 1920*1080 pixeles felbontással rendelkezik, a megjelenítését IPS-panel felelős. Képfrissítési sebessége is egészen lenyűgöző: 240Hz. A MAG161V hasonló paraméterekkel bír.
 


Az Optix MAG272 természetesen 27 hüvelykes, a gyártó kifejezetten esport bajnokságokra ajánlja. A 2560*1440 pixeles felbontású képernyőt 1500R ívben meghajlították. A képfrissítés 165Hz, a válaszidő pedig 1ms. Nem marad ki az AMD FreeSync támogatás sem, de kapunk éjszakai üzemmódot, széles színspektrumot, HDR-ready módot. A monitor oldalt keret nélküli designt kapott, így akár többet is egymás mellé helyezhetünk, hogy még nagyobb képet alkossanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!