Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáJ

03

0 hozzászólás

Ezzel játszunk májusban

Jön a Resident Evil Village, a Hood: Outlaws & Legends, a Biomutant és a PC-s Days Gone is.

 

A koronavírus hatásait az elmúlt másfél évben a videojáték-ipar is megérezte, sokkal kevesebb jelentős játék jelent meg. Általában minden évben tavasszal a március-május, ősszel pedig a szeptember-november közötti időszak a legerősebb, ám mostanáig sokkal kevesebb volt a jelnetős megjelenés ezekben a hónapokban is. Viszont úgy tűnik, hogy az idei május már a régi időket fogja idézni.

Május 6-án fog megjelenni – egyelőre csak PC-re – a Metro Exodus Enhanced Edition. Egy alig két éves játékot felújítani nem tűnik túl ésszerűnek, viszont a 4A Games mégis ezt teszi, főleg az új konzolgeneráció miatt. Az újítások persze az FPS PC-s változatára is érvényesek, sőt, erre a platformra hamarabb meg is érkeznek. Ezzel a Metro Exodusban a ray tracing (amelynek egyik első hírnöke volt 2019-ben) már nem csak választható opcióként szerepel, hanem alapkövetelményként.

A hónap legfontosabb premierjére sem kell sokat várni, ugyanis május 7-én érkezik a Capcom akció-horror játéka, a Resident Evil Village. A több évtizedes múltra visszatekintő széria 2017-ben váltott külső nézetről belsőre, és a hetedik számozott epizóddal hatalmas sikert arattak. Ezen a vonalon és történeten megy tovább az új játék is, amelyben egy elátkozott falu lakóival kell szembenéznünk. A játék PC-re, PS4-re és PS5-re, valamint X1-re és XSX-re fog megjelenni.

Május 10-én debütálhat a Hood: Outlaws & Legends, amely egy csapatalapú multiplayer akció-szerepjáték lesz. Ebben a játékosok középkori erődökbe lopakodhatnak be, hogy kicselezve az őrséget elcsenjék a kincstár tartalmát. Csakhogy a pályákon más játékosok csapatai is jelen lesznek, akiknek ugyanez a céljuk, így nem csak az őrökkel, de velük is meg kell majd ütközni. A játék PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re érkezik.

A sci-fi szerepjátékok egyik legfontosabb képviselője is megújul. Május 14-én debütál a Mass Effect Legendary Edition, amely PC-re és a Sony és Microsoft aktuális konzoljaira fog megjelenni. Ebben az első három epizód felújított kiadása kapott helyet, amely nem csak látványban szépül meg, de az eddigi legátfogóbb tartalommal is kecsegtet.

A Days Gone eredetileg kizárólag PlayStation 4-re jelent meg, ám május 18-tól már PC-re is elérhető lesz. A játékban hatalmas zombitömegekkel kell farkasszemet néznünk, a vadregényes tájat pedig motorral járhatjuk be. Feltéve, hogy lesz hozzá elég üzemanyagunk, amit az elpusztult világban itt-ott tudunk csak pótolni.

Végül, a hónap végén érkezik a régóta várt szerepjáték, a Biomutant is. A május 28-án érkező játékban harcias mutáns állatok a főszereplők, a játékmenet pedig verekedésre, lövöldözésre és kaszabolásra épül. A látványra aligha lehet majd panasz, így már csak egy jó kis történet kell a sikerhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!