Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

NOV

23

0 hozzászólás

A zenehallgatás új korszakát hozza el a SoundBeamer?

Egy izraeli cég újszerű, egyelőre csak prototípusként létező technológiával rukkolt elő: a privát hangsugárzással.

 

Ha valaki ma zenét szeretne hallgatni, azt alapvetően kétféleképpen teheti meg. Vagy bekapcsol egy külső hangszórót, de ekkor rajta kívül is mindenki hallja, amit ő. Vagy fog egy fej- vagy fülhallgatót, és azt használva már kizárja a külvilágot a szórakozásból, de cserébe hosszú távon kényelmetlen, és korlátozhatja is a mozgásban. Erre a problémára most egy egészen új, szinte már sci-fibe illő megoldást kínál az izraeli Noveto Systems.

 

Találmányuk a SoundBeamer 1.0 fantázianevet kapta és végtelenül leegyszerűsítve egy privát hangsugárzóról van szó. A privát ezúttal azt jelenti, hogy a fejlesztők állítása szerint az eszközből származó hangokat kizárólag a célszemély hallhatja, senki más. Mindezt anélkül, hogy bármilyen fejhallgatót vagy egyéb kütyüt viselnie kellene.
 


A technológia a tervezők elmondása szerint egy szkennerre előbb beméri a célszemély fülét, majd ultrahanggal és térben oda sugározza a hangot, amit így a célszemély valóban térben hall. Ráadásul a technológia bizonyos fokig még követni is tudja a fület.

 

Hogy ez mennyire hihetetlenül hangzik, azzal még a fejlesztőcég vezetője is elismeri, ugyanakkor bízik benne, hogy a következő egy évben ki tudják küszöbölni a most még létező hibákat. Ha sikerrel járnak, akkor az első piacképes modell valamikor 2021 vége felé landolhat a boltok polcain.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!