Május 06-tól új helyre költözik Váci úti üzletünk. Rendeléseiteket a jövőben új, Gömb utcai üzletünkben vehetitek át. Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

07

0 hozzászólás

A Sony már csak a PlayStation 5 gyártására akar koncentrálni

Fokozatosan le fogják állítani a PlayStation 4 gyártását, Japánban már meg is kezdték a folyamatot.

 

Tavaly novemberben jelent meg a Sony legújabb játékkonzolja, a PlayStation 5, amely valóban jelentős előrelépésnek tűnik az elődhöz képest. Az új konzol számítási kapacitása lehetővé teszi 4K-s felbontás mellett is a ray tracing használatát úgy, hogy ez nem megy a teljesítmény rovására. Emellett a kontroller is jelentősen tovább fejlődött.

 

Ám a tavalyi évet nézve nem meglepő, hogy a Sony képtelen volt a premierre olyan mennyiségű PlayStation 5-öt gyártani, hogy azzal legalább részben lefedjék a fogyasztói igények egy részét. Még a premier után közel két hónappal is világszerte jelentős hiány mutatkozik az új konzolból, a beérkező szállítmányokat minden boltban azonnal elkapkodják – ha egyáltalán az előrendelések mellett néhány darab jut is a boltokba ténylegesen.
 


A Sony a hírek szerint úgy fokozná a PS5 termelését, hogy fokozatosan leállítja a PlayStation 4 bizonyos modelljeinek gyártását. Ha hinni lehet a hivatalosan egyelőre meg nem erősített híreknek, akkor Japánban már le is állították a legtöbb modell gyártását, így már csak a legolcsóbb, PlayStation 4 Slim 500GB változatot gyártják tovább.

 

Természetesen attól még nem kell tartani, hogy világszerte egyik napról a másikra eltűnnének a boltok polcairól a PS4 konzolok, mivel a globális tartalékok még akár évekig is biztosítani tudják majd a kereslet kielégítését. De várhatóan ezzel a lépéssel jelentős gyártói kapacitást tudnak majd átcsoportosítani a PS5 alá, így az új konzol ellátottsága is jelentősen javulhat idén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!