Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

MáRC

20

0 hozzászólás

A Sony felfedte a PlayStation 5 részletes technikai leírását

A Microsoft után a Sony is közzétette, milyen hardverrel érkezik majd az új konzoljuk.


A napokban felbolydult az élet a videojáték-konzolok világában, hiszen előbb a Microsoft, majd szinte rögtön utána a Sony is leleplezte új konzolja technikai paramétereit. Az Xbox Series X igazi bivalyerős masina lesz, amely designban is teljesen eltér majd elődeitől. De mi a helyzet a PlayStation 5-tel?

 

A Sony érdekes sorrendet állított fel az új konzol bemutatásával kapcsolatban. Tavaly csak a konzol fejlesztői változatáról kerültek fel képek a világhálóra, amely megjelenésében valószínűleg teljesen eltér a majd a boltokba kerülő változattól. Ez év elején pedig a hivatalos elnevezést és az ehhez kapcsolódó logót tették közzé. Most pedig a technikai paramétereken a sor. Azt, hogy a konzol hogy fog valójában kinézni, egyelőre senki sem tudja.
 


A PlayStation 5 egy nyolcmagos Zen 2 CPU-ra épül, amelynek magjai változó frekvencián, de alapesetben 3,5GHz-en ketyegnek majd. Emellé egy 36 számítási egységből álló, 2,23GHz-en dolgozó (de ez is változó frekvencia) GPU társul, amelynek számítási kapacitás 10,28 teraflops lesz. Memóriából 16 GB GDDR6 kerül a konzolba, amely 448 GB/s sávszélességgel rendelkezik. A belső tárhely „mindössze” 825 GB lesz, de ezt egy egyedi SSD-meghajtón kapjuk, amely nyersen 5,5 GB/s, tömörítve 8-9 GB/s adatátviteli sebességre képes.

 

A tárhely egyébként további SSD-vel bővíthető lesz, de a Sony csak meghatározott gyártók meghatározott termékeit fogja jóváhagyni, és biztos, hogy ezek lassabbak lesznek a gyárilag beépített SSD-nél. Emellett USB-n keresztül külső tárhely is csatlakoztatható lesz, sőt, a támogatott PS4-es játékokat akár erről is tudjuk majd futtatni. Az optikai meghajtó ebből a konzolból sem marad még ki, ez egy 4K UHD bluray fejegység lesz.
 


A Sony a Microsofthoz hasonlóan nem tett még le az év végére tervezett premierről, de ennek pontos dátumát egyelőre nem fedte fel, ahogy a pontos árazásról sincsenek még hivatalos információk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!