Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

FEBR

24

0 hozzászólás

A Samsung Galaxy Z Flip kijelzője sem túl ellenálló

A Galaxy Fold után a Z Flipben sem tudták még megoldani a karcállóságot.


Annak ellenére, hogy a Samsung Galaxy Fold jelentős áttervezésen ment keresztül, amelyek a képernyő jobb védelmét célozták, a végül piacra került verzióra is úgy kell vigyázni, mint a hímes tojásra. És a legfrissebb vizsgálatok rámutattak, hogy az utód, a nemrégiben megjelent Galaxy Z Flip is örökölte e hiányosságokat.

 

A két készülék felépítése gyökeresen eltér egymástól, hiszen míg a Fold egy oldalra, táblagéppé kinyitható eszköz, addig a Z Flip a régi összecsukható mobiltelefonok megjelenését kapta. Amiben viszont megegyeznek, az a képernyőt védő borítás sérülékenysége. Ez már csak azért is blama a Samsung számára, mivel a cég nem győzte hangsúlyozni, hogy tanultak a Fold hibáiból, amiket nem követnek el újra.
 


De az első stressztesztek alapján mégis sikerült nekik. Hiába került egy leheletvékony védőborítás is a kijelző fölé, az nagyjából annyit véd rajta, mint nejlon a betört szélvédőn. A tesztek során különféle eszközökkel próbálták meg összekarcolni a kijelzőt, ezen próbálkozások többsége sikerrel is járt. Nem egy közülük komoly, maradandó károsodásokat okozott. Más teszteken pedig egyszerűen lyukat próbáltak fúrni a védőrétegbe – ez sem jelentett nehézséget, ráadásul ezzel teljesen tönkre lehetett tenni a kijelzőt is.

 

A Samsung természetesen reagált a tesztek eredményeire, és igyekezett menteni a menthetőt. Elmondásuk szerint a külső védőréteg a behatások zömét fel tudta fogni, az pedig, hogy sérült közben, nem meglepő, hiszen lényegében ez is a feladata. Emellett felhívták rá a figyelmet, hogy minden vásárló számára biztosítanak egy egyszeri lehetőséget a kijelzőpanel cseréjére, de persze nem ingyen, hanem 200 dollárért. Ez az ár elég magas, de a készülék vételárához mérten már elenyésző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!