Fedezz fel új világot az AQUA mobilalkalmazásával. Ingyenes FOXPOST kiszállítás az applikációt használóknak! ÉRDEKEL
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JAN

15

0 hozzászólás

A Panasonic is VR-szemüveget mutatott be a CES-en

Az eszköz első ránézésre úgy néz ki, mint Sarah Connor napszemüvege a Terminátor 2-ben.


Az idei év a VR-szemüvegek éve lehet, és most szándékosan nem a VR-headset kifejezést használtuk. Ugyanis az idei CES-en több olyan terméket is bemutattak, amelyek az elmúlt években piacra került, meglehetősen bumfordi eszközökhöz képest kifejezetten mutatósak, aprók és kényelmesnek tűnnek.

 

Ilyet mutatott be a Panasonic is, ráadásul az ő megoldásuk már-már tényleg egy mezei napszemüvegre emlékeztet. Nem is akármilyenre, ugyanis a design kísértetiesen hasonlít Sarah Connor napszemüvegére a Terminator 2: Az ítélet napja moziklasszikusból.
 


Ami viszont a technikai részleteket illeti, nem épp a ’90-es éveket idézi a kütyü. Már csak azért sem, mert ez lehet a világ első UHD felbontású, ráadásul HDR-képes VR-szemüvege. A megjelenítés mikro OLED technológiára épül, szemenként egy-egy 1,3 hüvelykes kijelzőt kapunk, amelyek külön-külön is 2560*2560 pixeles felbontással rendelkeznek (vagyis együttesen 6120*2560 pixelessel!). Hogy még durvábbnak tűnjön a dolog, mindezt 120Hz-es képfrissítéssel képes prezentálni az eszköz.

 

De hiába a lenyűgöző technikai paraméterek, az embernek elsőre mégsem ezek tűnnek fel, hanem az, hogy a Panasonic szemüvege immár tényleg alig nagyobb egy hagyományos szemüvegnél. A cég tervei szerint a tömegét is 150 g környékére szeretnék levinni, a CES-en kiállított darab még 250-300 g-ot nyom, ami még így is több mint kényelmes viselet lenne.
 


Viszont ennek hátrányai is vannak, hiszen a szemüvegbe, amelyet PC-re kell kötni, lényegében semmilyen mozgásérzékelő technológia nem került. Vagyis jelen formájában egy egyszerű viselhető kijelzőként funkcionál. Egyébként a hírek szerint a Panasonic nem is feltétlenül a gamer piacra szánja az eszközt, hanem inkább virtuális kirándulások vagy sportközvetítések terén kerülhet majd reflektorfénybe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!