Húsvéti nyitvatartás Bővebben
Kosár 0

Úgy látszik a kosarad üres!

0

JúL

28

0 hozzászólás

A Nokia feltámasztja a 6310-est

Ahogy néhány éve a legnépszerűbb hagyományos mobilját, a 3310-est, úgy idén ezt a modellt újítják fel.

 

A HMD Global, amely immár a Nokia márkanévért felel, néhány évvel ezelőtt újra piacra dobta az okostelefonok előtti idők legnépszerűbb mobiltelefonját. A 3310 új verziója designjában és sok más elemében hasonlított az eredetire, csak épp színes kijelzővel és a mai elvárásoknak megfelelő tudással. A gyártó most megkísérli ugyanezt egy másik, egykor igen népszerű készülékkel is.

 

A Nokia 6310 annak idején a felső kategóriát képviselte, akinek ilyen volt, arra irigykedve néztek az utcán a többiek. Az új Nokia 6310 viszont már nyilván nem ezt a státuszt próbálja meg visszahozni, inkább egy újabb retro készüléket dobnak piacra a létező legolcsóbb kialakításban. A design ezúttal már sokkal jobban elüt az eredetitől, így valamivel jobban is hasonlít az új 3310 vonalaira.
 


A színes képernyő mérete 2,8 hüvelyk, erre 240*320 pixel zsúfolnak be. A készülék lelke egy Unisoc 6531F SoC lesz, mellé 8 MB memóriával és 16 MB belső tárhellyel. Ez utóbbi microSDHC kártyával bővíthető lesz. Kamerával is felszerelik a telefont, de az csak egy VGA szenzor lesz. Az extrák során bluetooth és FM rádió alkotják, másra ne nagyon számítson senki.

 

A mindössze 40 euróért kapható Nokia 6310 így valóban nem egykori státuszának megfelelő formában tér vissza, de nem is ez a cél. Ahogy a 3310-est is leginkább azok vásárolták, akiknek nincs szüksége az okostelefonok nyújtotta szolgáltatásokra és funkciókra, esetleg az idősebb rokonok számára, valószínűleg azok fogják a 6310-est is megvenni. Nekik augusztusig kell várnia a premierre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Még több cikk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz előbb jelentkezzen be!